Uleiul de cânepă, ingredientul minune al unei vieți sănătoase

Uleiul de cânepă, ingredientul minune al unei vieți sănătoase

Cânepa este un produs extrem de controversat. Din acest motiv, multă lume tinde să uite numeroasele avantaje pe care le oferă în alte aspecte ale vieții.

Conform specialiștilor, cânepa este una dintre cele mai complexe plante din lume, cu un conținut extrem de bogat în vitamine, minerale și elemente nutritive.
Dacă nu ai încercat până acum produsele din cânepă, este bine de știut că acestea se găsesc în farmaciile naturiste și pot aduce o mulțime de avantaje. O sticluță cu ulei natural de cânepă poate sa contribuie în mod decisiv la starea de sănătate a celui care îl folosește.

Ce este și cum se folosește uleiul de cânepă?

Uleiul de cânepă se obține prin presarea la rece a semințelor plantei, denumită științific Cannabis Sativa. Datorită porprietăților sale incredibile, este folosit de foarte multă vreme, existând dovezi că oamenii care trăiau în urmă cu mai bine de 5000 de ani se foloseau de efectele benefice ale acestuia.

În ceea ce privește modul de folosire, acesta este extrem de complex:

  • Poate să fie folosit pentru masaj, aducând o mulțime de beneficii pielii;
  • Poate fi folosit în alimentație, având o mulțime de nutrienți;
  • Poate fi folosit alături de diverse uleiuri aromatice.

Indiferent de cum este folosit, uleiul de cânepă generează extrem de multe avantaje.

Care sunt principalele proprietăți și avantaje ale uleiului de cânepă?

Un prim mare avantaj pentru consumul uman este faptul că are foarte puține grăsimi saturate. O lingură de ulei de cânepă are 14 grame de grăsime, dintre care doar 1 gram este saturată. Este, așadar, mult mai sănătos pentru gătit decât alte uleiuri vegetale, decât untul și decât untura.

De asemenea, conține acizi grași esențiali împotriva bolilor cardiovasculare, conține magneziu, potasiu, cupru și vitamina E, precum și numeroase vitamine din complexul B.

Foarte atractiv este și conținutul de sitosterol, o substanță care poate să reducă semnificativ colesterolul rău di sânge, având efect anticancer.

Pe lista ingredientelor extrem de sănătoase putem adăuga și omega 3, omega 6 și alți acizi grași esențiali. Practic, uleiul de cânepă este o adevărată sursă de sănătate pentru oameni și este bine să fie consumat frecvent. În ceea ce privește gustul, acesta este plăcut, fiind asemănător gustului de nucă. Nu ai, așadar, niciun motiv să nu încerci acest ingredient minune.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *