KEEPING PEOPLE MOVING - susținem mișcarea cu un supliment nutritiv de top

KEEPING PEOPLE MOVING - susținem mișcarea cu un supliment nutritiv de top

În fiecare an pe 12 Octombrie este marcată Ziua Internațională a Artritei. Aceasta face parte dintr-o serie de evenimente (The World Bone and Joint Awareness Week) dedicate creșterii gradului de conștientizare a nevoilor persoanelor cu artrită și reumatism. Scopul principal nu este doar de a prezenta afecțiunile sistemului osos și a ligamentelor, dar și de a sublinia importanța prevenției și a diagnosticării timpurii.

Printre aceste afecțiuni se numără osteoporoza, osteoartrita și artrita.

Osteoporoza  este o afecțiune osoasă care determină pierderea graduală a calciului din oase, acestea devenind fragile. Boala se dezvolta lent, fără simptome evidente, primul indicator poate fi o fractură cauzată de o ușoară luxație. Factorii de risc sunt un stil de viață sedentar, fumatul, aportul insuficient de calciu, magneziu sau vitamina D, consumul de alcool și înaintarea în vârstă.

Osteoartrita este o afecțiune articulară care provoacă subțierea cartilajelor care învelesc suprafețele articulare și pierderea elasticității. Se manifestă prin roșeață, rigidizare, durere, sensibilitate la atungere și ”troznit” la mișcare. Uneori, protruzii osoase numite osteofite, se pot forma la marginea suprafețelor articulare, îngreunând mișcarea. Osteoartrita afectează cel mai frecvent articulații mari, genunchi și șold. Factori de risc pentru osteoartrită sunt obezitatea, stereotipii ale mișcării și înaintarea în vârstă.

Artrita este o boală inflamatorie autoimună care determină celulele  sistemului imunitar să atace propriul țesut. Artrita poate apărea la orice vârstă. De obicei articulațiile mici sunt afectate simetric, pe ambele părți ale corpului. Articulațiile devin rigide și dureroase. Treptat ele se deformează, articulații mai mari sunt afectate și capacitatea de mișcare se reduce. Această afecțiune poate cauza dizabilități permanente.

Prevenția este cea mai importantă

Cea mai eficientă formă de prevenție a osteoporozei este mișcarea regulată, consumul adecvat de calciu, magneziu, vitamina D și menținerea greutății corporale optime. De asemenea sunt benefice suplimentele alimentare cu sulfat de glucozamină si condroitină, care susțin regenerarea cartilajelor. Acizii grași Omega 3, întâlniți în fructele de mare, ulei de linte sau semințe de linte, contribuie la prevenirea artritei. Arthrocann COLLAGEN Omega 3-6 Forte este un supliment nutrițional de top, destinat îngrijirii naturale ale articulațiilor, tendoanelor și ligamentelor articulare. Desigur conține și alte substanțe necesare, cum ar fi acid hialuronic, collagen certificat tip I și II, vitaminele C și D3, ghimbir, boswellia și turmeric.

Nu uita sa faci mișcare!

Cea mai utilă și mai naturală formă de mișcare este mersul rapid. De asemenea puteți să înotați sau să mergeți cu bicicleta. ”Mersul nordic” crește eficacitatea plimbării. Alimentația sănătoasă cu suficienți nutrienți, vitamine, minerale și alte substanțe importante, exercițiile fizice regulate, menținerea greutății corporale optime, odihna suficientă, renunțarea la fumat și consumul moderat de alcool pot reduce semnificativ riscul osteoartritei și artritei.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *