Piele atopică, Piele uscată, Ulei de cânepă

Dermatita atopică – există o soluție?

Cum să tratăm dermatita atopică  (eczema atopică) – produsele cu cânepă sunt de efect?

Eczema atopică este, din diferite motive, neplacută atât pentru copii cât și pentru adulți. Ce soluții putem gasi? Cauza eczemei atopice este tendința organismului de a reacționa exagerat  la anumite substanțe. Simptomele pot fi agravate de produse animale ca laptele de vacă, ouăle, dar și peștele sau citricele. De asemenea  schimbările climatice si stresul pot activa simptomele bolii. Termenul ”eczema” își are originea din grecescul ”eczeo”, însemnând ceva care se ridică la suprafață, în acest caz la suprafața pielii. Așadar este cel mai potrivit să tratăm eczema din interior atunci când ea se manifestă la nivelul pielii.

1) Excluderea alergenilor

Tratamentul va fi eficient dacă reușim să identificăm alergenii și să îi excludem din dietă. Un jurnal în care se notează substanțele consumate si efectele provocate în timp poate fi de mare ajutor. Consultați un medic specialist în  alergologie sau imunologie care poate  confirma substanțele care nu vă sunt benefice.

2) Ajustarea stilului de viață

Cel mai important este să avem un regim potrivit. Regenerarea corpului este susținută de obiceiuri sănătoase cum ar fi mișcare fizică și somn suficient. Evitați fibrele artificiale, hainele de piele și lâna.

3) Atenție la spălarea hainelor

Folosiți doar detergenți naturali, preferabil cu indicația ”pentru piele sensibilă”, care sunt potriviți și pentru hainele copiilor. De asemenea este indicat să evitați balsamul de rufe, sau să folosiți un balsam natural.

4) Duș sau baie

Ar trebui să observați dacă dușul zilnic vă face bine, sau dimpotrivă. Apa de la robinet de cele mai multe ori usucă pielea, iar dacă doriți să vă răsfățați cu o baie, este indicat să adăugați ulei de cânepă Cannol. Hidratareapielii și aplicarea loțiunilor de corp sunt necesare după fiecare baie. Laptele de corp Bodycann este potrivit chiar pentru cea mai sensibilă piele.

 

5) Fiți atenți la mediul care vă înconjoară

Persoanele afectate de eczemă ar trebui să se ferească de încăperi în care se fumează, de animale care pot purta viruși sau alergeni. Eliminați covoarele și pernele sau plăpumile cu puf și pene. Se recomadă menținerea unui nivel potrivit al umidității, folosid, de exemplu ionizator sau difuzor în care puteți adăuga uleiuri esențiale, benefice pentru psihic.

6) Mâncați sănătos

Eczema trebuie eliminată de la interior. Cel mai important este să eliminăm din dietă produsele de origine animală, în special laptele de vacă și produsele lactate (brânză, smântână, etc.) care nu sunt bune nici pentru un organism perfect sănătos. Alergeni puternici pot fi nucile, roșiile, grâul, căpșunele, citricele, ciocolata, migdalele, peștele, crustaceele, carnea afumată sau carnea roșie. Este indicat să consumăm cel puțin o linguriță de ulei de cânepă pe zi, acesta conținând raportul ideal de acizi grași nesaturați Omega 3-6, și necesarul de vitamine și minerale. Încercați să reduceți consumul de zahăr și beți suficiente lichide, în special apă plată. Întăriți-vă sistemul imunitar cu vitamina C și alte superalimente, cum ar fi Aloe Vera, orzul verde sau Chlorella.

7) Încercați cânepa

Suluția naturală și pe termen lung este cânepa. Produsele pot fi adăugate în apa de baie, aplicate pe piele sau folosite pentru protejarea și hrănirea pielii. Alimentele din cânepă asigură necesarul de substanțe nutriționale din interior. Cânepa are proprietăți antibacteriene puternice și are un efect benefic asupra problemelor pielii. Este important doar să găsiți produsele potrivite.

8) Atenție la corticosteroizi

Medicii prescriu adesea corticosteroizi pentru tratarea eczemei, însă aceste medicamente pot avea efecte secundare, iar după întreruperea tratamentulului eczema poate apărea din nou. Tratamentul cu unguent cu corticoizi este o soluție recomandată doar de medici, deoarece poate avea efecte secundare. Crema Atopicann este potrivită după tratamentul cu corticoizi, deoarece poate îmbunătăți semnificativ aspectul pielii, în cazul utilizării regulate.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *