Beneficii, Ulei de cânepă

De ce uleiul de canepa este bun pentru sanatate

ulei-canepa

Istoria uleiului de canepa si a utilizarilor sale medicinale dateaza din cele mai vechi ere ale medicinei si farmacologiei, prima mentiune inregistrata a consumului de canabis ca medicament gasindu-se in Marea Enciclopedie a Plantelor a imparatului Shennong din anul 2700 i. Hr., aici gasindu-se printre primele texte legate de utilizarea plantelor medicale in scopul sanatatii umane.

Extractul de canabis avea sa fie printre cele mai prescrise medicamente naturale din intreaga lume, asta pana in anul 1930, cand a fost interzis brusc. Se gasea in nenumarate medicamente, de la siropuri de tuse la stimulente digestive.

Astazi, canabisul este iarasi legal si, datorita acestui fapt, poate fi folosit in tratarea unei game largi de afectiuni. Pentru a elimina complet stigmatizarea folosirii sale, este insa nevoie de o intelegere mai larga a canabisnului.

Inainte de toate, trebuie stiut ca marijuana si canepa sunt doua plante “verisoare” din aceeasi familie a canabisnului. Canepa, spre deosebire de marijuana, este latura non-psihoactiva a familiei.

Mai mult, oamenii de stiinta au descoperit recent ca uleiul de canepa contine extrem de multe beneficii utile pentru sanatate, printre acestea numarandu-se urmatoarele:

Scade nivelul colesterolului rau. Uleiul de canepa este singurul ulei vegetal care contine atat acizi grasi omega-3, cat si omega-6, care sunt critici in accelerarea metabolismului. Atunci cand o persoana are un metabolism rapid, mai putina grasime se va depune pe peretii arterelor sale, datorita faptului ca aceasta arde intr-un ritm mult mai rapid.

Uleiul de canepa este bun pentru diabetici. Nutrientii continuti in uleiul de canepa ajuta la moderarea nivelului de zahar din sange, ceea ce face ca acest superaliment sa fie ideal pentru diabetici. De asemenea, acesta are un continut extrem de scazut de zahar.

Uleiul de canepa reface si revigoreaza pielea. Datorita continutului ridicat de acizi grasi omega-3 si omega-6, uleiul de canepa este grozav pentru pielea noastra. Cu o structura similara cu lipidele naturale ale pielii, acest ulei este hidratantul perfect pentru pielea uscata si deshidratata. Mai mult, uleiul de canepa are capacitatea de retinere a apei in tesuturile pielii, ajutand-o astfel sa isi imbunatateasca elasticitatea.

Uleiul de canepa previne psoriazisul. Psoriazisul este o afectiune in care pielea unei persoane este atat de uscata incat izbucneste intr-o eruptie incontrolabila cu denivelari cauzate de lipsa acizilor grasi din organism. Uleiul de canepa contine suficienti acizi grasi pentru a imbunatati atat hidratarea pielii, cat si oxigenarea ei, ajutand astfel la prevenirea psoriazisului.

Intareste sistemul imunitar. Acizii grasi omega-3 si omega-6 continuti in uleiul de canepa imbunatatesc sistemul nostru imunitar prin crearea unei bariere naturale in corp care ne protejeaza impotriva microbilor nedoriti. Acest proces creste rezistenta organismului la germeni, infectii si boli.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *