Beneficii

DE CE ESTE CAMFORUL ATAT DE POPULAR IN COSMETICA?

Camforul are efecte antiinflamatorii semnificative. De secole, acesta a fost folosit ca un contrairitant in cazurile de reumatism si artrita. In general, camforul ajuta la ameliorarea umflaturilor si durerilor si actioneaza usor pe pielea iritata, inflamata si pruriginoasa. Camforul, in sinergie cu capsaicina continuta in extractul de ardei iute rosu si impreuna cu scortisoara, ne permite sa experimentam efectul semnificativ de incalzire al Arthrocann/Activecann Gel cu efect de incalzire. Toate produsele Annabis din gama camfor sunt concepute pentru a ajuta, preveni si ameliora.

annabis-camfor

Produsele pentru piele Annabis sunt cele mai vandute pe piata de canepa la nivel mondial. Gelul de Canepa cu Mentol impreuna cu gelul Arthrocann/Activecann si Gelul de Canepa contin camfor ca principal ingredient natural, care, impreuna cu ceilalti compusi unici, creeaza o sinergie de gel calmant minunat conceput pentru a fi utilizat dupa orice activitate fizica si, de asemenea, foarte apreciat de persoanele in varsta.

STITI DE UNDE VINE CAMFORUL?

Multi oameni il folosesc. Multora nu le place. Este o planta? Sau este ceva conceput in laborator?  Prea multe intrebari legate de un element ceros, inflamabil, cu aroma foarte puternica, care se regaseste in nenumarate produse cosmetice.

Totul porneste de la Cinnamomum camphora. Acest arbore vesnic verde, originar din China, dar pe care il gasim si in sudul Japoniei, in Coreea, Vietnam si in multe alte tari unde a fost introdus, este sursa acestui component cosmetic natural de renume mondial.

Camforul a fost valorificat timp de multe secole ca produs forestier prin condensarea vaporilor emanati prin arderea fragmentele de lemn. Mai tarziu, s-a folosit tehnica trecerii aburului prin aschii tocate, urmata de condensarea vaporilor. Toate insotite de emanarea unui parfum greu. Retineti ca, chiar si prin taierea unui copac si prelucrarea acestuia se emana un miros foarte intens. Dar sa nu ne lasam inselati! Camforul poate fi, de asemenea, produs sintetic din uleiul de terebentina. Terebentina este un fluid obtinut prin distilarea rasinii recoltate de la copacii vii, in special pini. In zilele noastre, este cea mai uzuala metoda de obtinere a camforului.

Utilizarea camforului este extrem de larga. Capacitatea sa de sublimare ofera posibilitati infinite. Oamenii au folosit camforul in productia de plastic, pentru uz medicinal, ca ingredient in industria parfumului, in scop culinar sau chiar in medicina traditionala si in ceremoniile hinduse.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *