Cosmetice Hemp pentru îngrijirea pielii copiilor

Cosmetice Hemp pentru îngrijirea pielii copiilor

Dacă te-ai gândit că poţi folosi loţiunea ta de corp sau chiar şamponul şi pentru îngrijirea pielii sau părului copilului, uită de acest lucru! Pielea copiilor este foarte delicată, mai ales în primul an de viaţă, când bebeluşii trebuie să se adapteze la noile condiţii de mediu, care nu mai sunt la fel de prietenoase şi sigure ca cele din burtica mamei. După naştere, pielea copiilor este expusă unui număr mare de bacterii, dar şi unor situaţii noi la care aceasta reacţionează – cel mai adesea sub forma erupţiilor sau iritaţiilor. În plus, pielea bebeluşului este mult mai subţire decât cea a adultului, de aceea necesită o îngrijire specifică.

Recomandarea noastră este de a utiliza doar produse naturale (Bodycann), care nu conţin parabeni, sulfaţi, ftalaţi, conservanţi şi parfum sau arome chimice – toate acestea putând declanşa o serie de probleme dermatologice, mai ales în cazul celor mici. Deşi aceste substanţe sunt legal autorizate, există dovezi că pot fi iritante, contribuind la distrugerea filmului protector natural, iar pielea bebeluşului poate deveni sensibilă, uscată şi mult mai susceptibila la iritaţii în viitor.

Bodycann-Body-Milk

Bodycann Body Milk, un lapte de corp natural

În mod particular, pielea bebeluşului trebuie sa fie foarte bine hidratată. Pentru îngrijirea acesteia se va alege întotdeauna o loţiune sau un lapte hidratant. Bodycann Body Milk, un lapte de corp natural ce conţine ulei de cânepă şi sare din Marea Moartă, este o alegere sigură în acest caz. Datorită formulei sale, loţiunea este de asemenea indicată şi pentru pielea sensibilă cu semne de eczema şi psoriazis. Uleiul nu este potrivit pentru cei mici, deoarece poate înfunda porii, iar pielea nu mai respiră. Dacă pielea bebeluşului pare mult prea uscată, poţi opta pentru adăugarea câtorva picături de ulei în apa de baie. Încearcă uleiul de cânepă 100 % natural, cu un conţinut ridicat de acizi graşi esenţiali Omega 3-6, vitaminele A, B1, B2, B6, C, E, fitosteroli, fitină şi un număr important de minerale.

Una dintre cele mai neplăcute afecţiuni, întâlnită la aproape toţi bebeluşii, este eritemul fesier sau dermatita de scutec. Ce putem face pentru a preveni această iritaţie? În principal, menţinem o igienă perfectă şi ne concentrăm pe schimbarea regulată a scutecului, astfel încât pielea bebeluşului să nu fie în contact prelungit cu urina sau fecalele. Alegem întotdeauna scutece care permit pielii să respire. De asemenea, este necesar să curăţăm cu atenţie zona intimă a bebeluşului, fără să uităm de pliuri, apoi aplicăm o cremă protectoare.

Unguentul Balcann Bio Hemp este alegerea ideală pentru îngrijirea pielii bebeluşului şi prevenirea dermatitei de scutec. Calmează iritaţiile, lasă pielea moale şi profund hidratată. Pe lângă îngrijirea pielii bebeluşilor şi a copiilor mici, unguentul este foarte eficient şi în tratarea iritaţiei mameloanelor la femeile care alăptează. Acest unguent 100% natural face minuni, putând fi utilizat pentru îngrijirea complementară a pielii în cazul eczemei atopice şi psoriazisului.

Dacă pielea este expusă unor condiţii meteo nefavorabile, mai ales pe timp de iarnă, recomandăm utilizarea unui unguent pentru părţile neprotejate ale corpului (Bodycann). Cremele hidratante nu sunt potrivite în această situaţie, deoarece apa pe care o conţin poate îngheţa. Toate produsele menţionate în acest articol sunt certificate CPK natural şi CPK bio.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *