Asthma

Care sunt beneficiile uleiului de canepa?

ulei-de-canepa

Uleiul de canepa este un remediu popular. Sustinatorii acestuia sustin dovezi anecdotice pentru proprietatile curative, de la imbunatatirea acneei pana la tratarea cancerului, la incetinirea progresiei bolilor de inima si a Alzheimer-ului. Unele dintre aceste afirmatii provin din cercetari clinice. Cu toate acestea, datele sugereaza ca uleiul de canepa poate fi in masura sa ajute la anumite probleme de sanatate, cum ar fi inflamatiile si afectiunile pielii. Acest lucru se datoreaza in principal acizilor grasi poli nesaturati esentiali (PUFA), incluzand omega-3s si omega-6.

Acizii grasi, pe care ii obtinem din alimente, sunt vitali pentru functionarea normala a tuturor sistemelor corpului. Uleiul de canepa este mai mult de 75% acizi grasi omega-3 si omega-6 intr-un raport de 3: 1, considerat a fi raportul optim de nutritie. Uleiul de canepa este, de asemenea, o sursa bogata de acid gamma linolenic (GLA), un tip de acid gras omega-6.

ulei-de-canepa

Uleiul de canepa si inflamatiile

Un studiu din 2011 sugereaza ca adaugarea de omega-3, precum cele gasite in uleiul de canepa, la dieta dvs. poate reduce inflamatia. Inflamatiile pot contribui la boli precum cancerul si bolile de inima.

  • Uleiul de canepasi afectiuni ale pielii:

Cercetarile indica faptul ca omega-3 si omega-6 din uleiul de canepa pot fi eficiente in tratarea mai multor afectiuni ale pielii, inclusiv:

  • Acnee-  Un studiu din 2014 concluzioneazaca uleiul de canepa este un tratament anti-acnee puternic.
  • Eczema- Un studiu efectuat pe durata a 20 de saptamani, efectuat in 2005, concluzioneaza ca uleiul dietetic de canepa a dus la imbunatatirea simptomelor eczemelor.
  • Psoriazis- Un studiu din 2015 indica faptul ca acizii grasi omega-3, ca supliment nutritiv, pot fi benefici in tratamentul psoriazisului. Studiul sugereaza ca ar trebui sa fie utilizate in combinatie cu vitamina D topica, fototerapie UVB si retinoizi orali.

Ulei de canepa, SPM si menopauza

Un studiu din 2011 sugereaza ca simptomele fizice sau emotionale asociate cu sindromul premenstrual sunt potential cauzate de sensibilitatea la hormonul prolactina care poate fi legat de prostaglandina E1 scazuta (PGE1). Acidul gamma linolenic (GLA) al uleiului de canepa ajuta la producerea de PGE1. Studiul a aratat ca femeile cu SPM care au luat 1 gram de acizi grasi,  au inregistrat o scadere notabila a simptomelor.

  • Menopauza- Un studiu din 2010 efectuat pe soareci, indicafaptul ca semintele de canepa ajuta la protejarea impotriva complicatiilor menopauzei, cel mai probabil din cauza nivelului ridicat de GLA.
  • Uleiul de canepa ca agent antibacterian

Proprietatile antibacteriene ale uleiului de canepa au inhibat activitatea diferitelor tipuri de bacterii, inclusiv Staphylococcus aureus. Staphylococcus aureus este o bacterie periculoasa care poate provoca infectii ale pielii, pneumonie, probleme ale oaselor si ale valvei cardiace.

Desi uleiul de canepa este foarte popular si cercetarile au indicat anumite beneficii pentru sanatate, consultati medicul inainte de a-l aplica in mod topic sau a-l ingera ca supliment. Medicul dumneavoastra va va oferi cunostinte importante cu privire la uleiul de canepa si cum ar putea reactiona cu starea de sanatate actuala si orice alte medicamente pe care le luati.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *