Beneficii, Piele uscată

Cânepa și scoarța de stejar – o combinație minune

scoarta-stejar-canepa

De ce combinația cânepă – scoarță de stejar?
Proprietățile scoarței de stejar (L. Quercus Robur) sunt cunoscute și întrebuințate de secole. Ea conține nutrienți esențiali printre care vitamina B12, fier și potasiu. De asemenea nivelul taninei este între 10 și 20%. Acești compuși se pare ca sunt responsabili pentru calitățile benefice ale scoarței de stejar. Amerindienii cunoșteau beneficiile acestei scoarțe. O foloseau ca soluție antiseptică, astringentă și ca anti-inflamator înainte ca europenii să preia obiceiurile și să învețe să o folosească. Scoarța se pare că este cea mai eficientă parte din arbore.

Proprietăți astringente

Conținutul crescut de tanină este responsabil pentru proprietățile astringente ale scoarței de stejar. Un astringent este o substanță care contractă țesuturile corpului simultan din interior și din exterior. Astringentele naturale, precum scoarța de stejar, prezintă o varietate de beneficii terapeutice. La suprafața pielii pot remedia probleme cum ar fi arsuri, răni, riduri și eczeme. Proprietățile anti-inflamatorii și antiseptice sunt excelente pentru piele. Intern, astringenții ajută la reducerea sângerărilor, a varicelor sau în caz de diaree.

Proprietăți antiseptice

Conținutul de tanină este, de asemenea, responsabil pentru proprietățile antiseptice. Și infecțiile sunt combătute și din interior și din exterior. Taninele crează o legătură cu proteinele prezente în țesut, astfel resping microbii patogeni și bacteriile.

Scoarța de stejar alb poate fi folosită extern pentru protecție împotriva infecțiilor pielii și ca tratament pentru diverse afecțiuni cutanate. A fost utilizată cu succes pentru liniștirea pielii afectate de iederă otrăvitoare, înțepături de albine sau mușcături de insecte. Aplicată pe piele grăbește vindecarea în cazul rănilor minore, tăieturilor, zgârieturilor sau arsurilor.

balcann

Balcann Oak tree bark UNGUENT vs Balcann Oak tree bark GEL

Balcann este un unguent puternic. Însă combinația de ulei de semințe de cânepă cu extractul de scoarță de stejar conferă beneficii extraordinare, cu proprietăți antiseptice și mai puternice. Unguentul Balcann cu scoarță de stejar este certificat CPK, garanția faptului că ingredientele sunt naturale. Astfel este potrivit și pentru piele sensibilă. După aplicare substanțele naturale intră gradual în piele și crează un strat protector.

Gelul Balcann cu scoarță de stejar are o textură mai lejeră și mai puțin grasă, care se absoarbe mai rapid. De asemenea este potrivit pentru pielea sensibilă. Dacă e păstrat la frigider este perfect pentru răcorirea pielii după plajă.
Ambele produse sunt potrivite pentru copii între 0-3 ani, fiind și vegan-friendly.

Concluzia: Adăugând extract de scoarță de stejar la unguentul Balcann, sporesc beneficiile aduse de un produs deja foarte eficient.

Surse:
• 6 Proven Benefits of White Oak Bark – Healthy Focus. Healthy Focus – A Focus on your Health [online]. Available at: https://healthyfocus.org/benefits-white-oak-bark/
• Academic Journals – Home [online]. Copyright © [cit. 29.05.2018]. Available at: http://www.academicjournals.org/article/article1380551198_Paaver%20et%20al.pdf

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *