Beneficii, Ingrijire, Nutriție, Piele atopică, Piele uscată, Psoriazis, Ulei de cânepă

Cânepa ”aurul verde” care regenerează și întinerește

Cânepa este o plantă a cărei întrebuințare are multe efecte pozitive deja demonstrate. Ameliorează simptome ce însoțesc diverse afecțiuni și ajută la îngrijirea pielii, pentru ca aceasta să fie mai sănătoasă și mai frumoasă. Nu aveți motive să vă fie frică să folosiți cosmetice pe bază de cânepă, acestea având rezultate miraculoase asupra tenului. Ele ajută la prevenirea acneei și ameliorează simptomele pielii cu probleme.

Cânepa este învăluită de multe prejudecăți. Pentru unii este un drog care distrage de la realitate, pentru alții este un tratament medical care îi ajută să depășască simptome ale unor boli. Cânepa este o plantă folosită de multe secole în culturi diferite. Se întâlnește în Antichitate și în China antică, fiind folosită pentru proprietățile sale tămăduitoare, dar și pentru tratamente cosmetice. Conform unor vechi scrieri, cânepa se folosea pentru tratarea arsurilor, eczemelor și altor probleme ale pielii. ”Aurul verde” este o denumire suficient de convigătoare pentru cânepă și întrebuințările sale. Aproape întreaga plantă poate fi procesată și folosită în domenii variate. De la cosmetice până la haine sau chiar alimente.

Image result for Cânepa

 

Există zeci de specii de cânepă cu un raport diferit de substanțe chimice active, așa-numiții canabinoizi. Sunt peste 100 de compuși, iar THC (tetrahydrocannabinol) este printre cei mai cunoscuți și notabili, care reduce durerea și crește apetitul. Printre ingredientele cheie ale plantei se află și CBD (cannabidiol) care, pe lângă alinarea anxietății, reduce inflamația și are efect antibacterian. Cânepa conține și vitamina E, o varietate de minerale (magneziu, zinc, calciu, etc.) și enzime.

Frunzele și florile sunt folosite în domeniul medical, iar semințele se utilizează pentru cosmetice. Prin presare la rece, uleiul de cânepă, care conține acizi omega-6 și omega-3 în raportul ideal de 3:1, este unul dintre cele mai valoroase uleiuri vegetale. Conține până la 80% acizi grași nesaturați pe care organismul nostru nu îi poate produce, dar sunt esențiali pentru sănătatea pielii.

În produse cosmetice, calitățile uleiului de cânepă sunt neprețuite, în special pentru proprietățile sale regenerante. Uleiul de cânepă îmbunătățește calitatea pielii, hidratează și se absoarbe ușor. De asemenea este hipoalergenic și potrivit tuturor tipurilor de piele. Nu blochează porii și ajută la prevenția acneei. În plus, este potrivit ca îngrijire suplimentară în calmarea pielii afectate de eczemă, psoriazis sau diverse forme ale dermatitei. Dintre produsele noastre vă recomandăm cremele de față Cremcann, dintre care fiecare își poate găsi favorita.

Uleiul de cânepă poate fi folosit și în îngrijirea părului. Dacă suferiți de mâncărimi ale scalpului, părul este tern, obosit și fără strălucire, folosiți Bodycann Shampoo! Uleiul hrănește firul de păr, dă volum, flexibilitate și strălucire.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *