Piele atopică, Psoriazis

ATOPICANN – cremă naturală cu extract de cânepă pentru psoriazis

Atopicann

Ce este psoriazisul?

Psoriazisul este o boală inflamatorie a pielii, cu evoluţie cronică, care se manifestă prin apariţia unor plăci tegumentare îngroşate albicioase sau argintii, în mod special la nivelul coatelor, genunchilor sau scalpului. Etiologia exactă a bolii este necunoscută, dar majoritatea specialiştilor susţin că ar avea un determinism genetic, iar o serie de factori contribuie la declanşarea acesteia. În formele severe este posibilă şi afectarea articulaţiilor, când apare aşa-numita artrită psoriazică, prezentă la până la 30% dintre pacienţi. Există o mulţime de factori ce pot declanşa sau favoriza apariţia psoriazisului, dar cel mai frecvent sunt invocate infecţiile şi stresul. Evoluţia bolii este afectată negativ de anumite medicamente, consumul de alcool, fumat sau anumite condiţii metabolice, cum este în cazul afecţiunilor hepatice sau diabetului.

Atopicann

Cum apare psoriazisul?

Psoriazisul este o boală inflamatorie cronică a pielii despre care se crede că are o cauză genetică. În cazul acestei afecţiuni, “maturarea” celulelor pielii este foarte mult accelerată. Pielea este formată din straturi celulare, care, în mod normal, au nevoie de 28 de zile pentru a ajunge la maturitate. În psoriazis, celulele nou formate ajung la suprafaţa pielii mult mai repede, cel mai adesea în 4 zile, ceea ce înseamnă de 7 ori mai rapid. Totuşi, aceste celule sunt imature, insuficient formate. Prin urmare, pielea va avea un aspect solzos, cu puncte de inflamaţie de culoare roşie-violacee. Boala apare cel mai frecvent în jurul vârstei de 20 de ani sau între 40 şi 50 de ani; în cazul femeilor, momentul apariţiei este adesea la climacteriu, când modificările hormonale determină o serie de probleme ale pielii. Psoriazisul nu poate fi tratat, dar simptomele acestuia pot fi mult ameliorate.

Pentru combaterea cu succes a psoriazisul, este important să se respecte anumite principii: limitarea situaţiilor stresante, cât mai multă mişcare, întărirea imunităţii, o dietă variată şi echilibrată, somn şi aport de lichide suficiente. De asemenea, este importantă îngrijirea pielii utilizând produse naturale cu extracte din plante. Produsele cosmetice cu extract de cânepă ce conţin zinc şi turbă sunt foarte potrivite în psoriazis. Pentru ameliorarea afecţiunilor tegumentare, încearcă Atopicann, o cremă naturală şi eficientă pentru îngrijirea specială a pielii cu manifestări eczematoase şi psoriazice. Atopicann are un conţinut ridicat de ulei de cânepă, extract din seminţe de cânepă şi alţi compuşi eficienţi ce curăţă, netezesc şi hrănesc pielea, susţinând regenerarea acesteia şi lăsând un aspect mult ameliorat.

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *