Piele uscată, Psoriazis, Ulei de cânepă

29 Octombrie – Ziua Mondială a Psoriazisului

Pe 29 Octombrie, Ziua Mondială a Psoriazisului ne amintește cât de dificilă dar importantă este lupta cu această boală, pe care OMS (Organizația Mondială a Sănătății) o clasifică la ”boli serioase”. Acesta cauzează dificultăți psihosociale.

Ce este psoriazisul?

O boală cronică inflamatorie a pielii, manifestată prin activitate excesivă a țesutului, producând regiuni acoperite cu piele uscată. Poate fi considerată boală genetică sau poligenică (atunci când un număr de factori contribuie la declanșarea mecanismului bolii). Poate apărea și o ușoară dizabilitate a încheieturilor, așa-numita artrită psoriazică; aceasta afectează în prezent până la 30% dintre pacienți. Există mulți factori declanșatori – infecții, stres. Dezvoltarea bolii poate fi influențată de unele substanțe, alcool, fumat, sau chiar factori metabolici ca bolile de ficat sau diabetul.

Obiceiuri sănătoase: echilibrul psihologic, mișcarea regulată, întărirea imunității, o dietă variată și echilibrată, somn suficient și consumul de lichide sunt metode prin care putem preveni instalarea unor afecțiuni cronice, dar și să creștem calitatea vieții în cazul în care suntem deja afectați. Îngrijirea pielii cu produse naturale cu conținut bogat de extracte din plante este de asemenea importantă. Sunt potrivite și cosmeticele pe bază de cânepă, conținând zinc și turbă.

Gama BODYCANN pentru îngrijire zilnică

Șamponul gel 2 în 1 BODYCANN special pentru copii și piele sensibilă, permite o igienă zilnică delicată, având un efect calmant pentru piele. Uleiul de cânepă, extractul de flori de Calendula Officinalis și D-Panthenol, printre alte 19 ingrediente active naturale, au un efect calmant și ajută în procesul de  regenerare a pielii. Efectul este completat prin utilizarea după duș a Laptelui de corp BODYCANN, lăsând pielea hidratată și catifelată.

ATOPICANN pentru o îngrijire eficientă

Cremă pe bază de cânepă, cocos, extract de turbă, sare de la Marea Moartă, Zinc și Argint Coloidal, printre altele. Sinergia acestor ingrediente este gândită special pentru ameliorarea simptomelor neplăcute, printr-o aplicare ușoară, absorbție rapidă, lăsând un miros placut de cocos. Folosirea regulată a cremei ATOPICANN remediază simptomele de roșeață, mâncărime sau descuamare și susține aspectul sănătos al pielii. Un produs vegan, potrivit și copiilor între 0 și 3 ani.

BALCANN, unguentul pentru tratament complementar

Un produs 100% natural, ideal pentru aplicarea în zonele afectate de roșeață sau descuamare severă, fiind eficient un timp îndelungat. Conținutul de 44% cânepă conferă o acțiune emolientă, senzație calmantă, fiind potrivit și pentru copiii între 0 și 3 ani. Se recomadă să aplicați BALCANN  seara, înainte de somn.

Știați că…?

Psoriazisul este o boală cronică, inflamatorie a pielii. O dobândim genetic. În cazul acestei afecțiuni, pielea accelerează procesul de ”maturizare” a celulelor. Pielea se formează în straturi, iar o celulă matură a pielii ajunge la suprafață în 28 de zile. Apoi altă celulă se maturizează și ajunge la suprafața pielii, acesta este cursul normal. Totuși, în cazul psoriazisului, celula va ajunge la suprafața pielii în 4 zile (de 7 ori mai repede). Dar aceste celule sunt subdezvoltate. De aceea pielea devine uscată, cu centrii inflamatorii inchiși la culoare. Cel mai frecvent boala apare în jurul vârstei de 20 de ani, sau între 40-50 de ani; la femei problemele pot apărea și pe bază hormonală. Boala nu poate fi tratată, însă simptomele se pot minimaliza cu succes.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *